Těstoviny s pórkem a šunkou
Suroviny: 350 g těstovin – volíme raději drobné tvary, například těstovinovou rýži, 2 střední pórky, 4-5 rajčat, 150 g ementálu, 100 g šunky, 2 lžíce másla, sůl.
Postup: Nakrájený pórek dáme krátce podusit na velkou pánev s rozehřátým máslem, přisypeme těstoviny a zalijeme dvojnásobným objemem vody, osolíme a udusíme, v závěru přimícháme na kostičky nakrájenou šunku, prohřejeme ji, na talíři pak sypeme strouhaným sýrem a obložíme čtvrtkami rajčat.
DOBROU CHUŤ PŘEJE SLÁVKA BRÁDLOVÁ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.