Těstovinový salát

Tenhle salát je opravdu vydatný.

Ingredience
  • 3 menší porce těstovin
  • 3 vejce
  • 100 g goudy
  • 50 g šunky
  • 1 kapie
  • 1 červená cibule
  • 3-4 lžíce tatarské omáčky
  • sůl, pepř
  • rajčata a petrželka na ozdobu

Postup:

  1. Těstoviny uvaříme ve slané vodě – volíme drobné tvary. Po uvaření scedíme a necháme vychladnout.
  2. Vejce uvaříme natvrdo a nadrobno nakrájíme, nakrájíme i šunku, kapii, cibuli, sýr hrubě nastrouháme a všechno smícháme.
  3. Základ spojíme tatarskou omáčkou – stačí jen málo, nemusíme to v tatarce utopit. Podle chuti opepříme, případně dosolíme.
  4. Rozdělíme na misky, ozdobíme rozkrojenými rajčaty a petrželkou. Rajčata raději do salátu nemícháme, jejich šťáva by ho rozmáčela.

Související