Těstovinový salát
Tenhle salát je opravdu vydatný.
Ingredience
- 3 menší porce těstovin
- 3 vejce
- 100 g goudy
- 50 g šunky
- 1 kapie
- 1 červená cibule
- 3-4 lžíce tatarské omáčky
- sůl, pepř
- rajčata a petrželka na ozdobu
Postup:
- Těstoviny uvaříme ve slané vodě – volíme drobné tvary. Po uvaření scedíme a necháme vychladnout.
- Vejce uvaříme natvrdo a nadrobno nakrájíme, nakrájíme i šunku, kapii, cibuli, sýr hrubě nastrouháme a všechno smícháme.
- Základ spojíme tatarskou omáčkou – stačí jen málo, nemusíme to v tatarce utopit. Podle chuti opepříme, případně dosolíme.
- Rozdělíme na misky, ozdobíme rozkrojenými rajčaty a petrželkou. Rajčata raději do salátu nemícháme, jejich šťáva by ho rozmáčela.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor


Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.