Těstovinový salát
Tenhle salát je opravdu vydatný.
Ingredience
- 3 menší porce těstovin
- 3 vejce
- 100 g goudy
- 50 g šunky
- 1 kapie
- 1 červená cibule
- 3-4 lžíce tatarské omáčky
- sůl, pepř
- rajčata a petrželka na ozdobu
Postup:
- Těstoviny uvaříme ve slané vodě – volíme drobné tvary. Po uvaření scedíme a necháme vychladnout.
- Vejce uvaříme natvrdo a nadrobno nakrájíme, nakrájíme i šunku, kapii, cibuli, sýr hrubě nastrouháme a všechno smícháme.
- Základ spojíme tatarskou omáčkou – stačí jen málo, nemusíme to v tatarce utopit. Podle chuti opepříme, případně dosolíme.
- Rozdělíme na misky, ozdobíme rozkrojenými rajčaty a petrželkou. Rajčata raději do salátu nemícháme, jejich šťáva by ho rozmáčela.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.