Těstovinový salát

Tenhle salát je opravdu vydatný.

Ingredience
  • 3 menší porce těstovin
  • 3 vejce
  • 100 g goudy
  • 50 g šunky
  • 1 kapie
  • 1 červená cibule
  • 3-4 lžíce tatarské omáčky
  • sůl, pepř
  • rajčata a petrželka na ozdobu

Postup:

  1. Těstoviny uvaříme ve slané vodě – volíme drobné tvary. Po uvaření scedíme a necháme vychladnout.
  2. Vejce uvaříme natvrdo a nadrobno nakrájíme, nakrájíme i šunku, kapii, cibuli, sýr hrubě nastrouháme a všechno smícháme.
  3. Základ spojíme tatarskou omáčkou – stačí jen málo, nemusíme to v tatarce utopit. Podle chuti opepříme, případně dosolíme.
  4. Rozdělíme na misky, ozdobíme rozkrojenými rajčaty a petrželkou. Rajčata raději do salátu nemícháme, jejich šťáva by ho rozmáčela.

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.