Tartaletky se srdíčky
Zdobení si zvolte podle vlastního vkusu…
Ingredience
- 300 g hladké mouky
- 150 g másla
- 140 g cukru moučky
- 1 vejce
- borůvková marmeláda, šlehačka, cukrové zdobení
Postup:
- Do mouky vmícháme cukr a společně s máslem pokojové teploty zpracujeme na drobenku.
- Přidáme vejce a vypracujeme hladké těsto, zabalíme do mikrotenu a dáme do chladu odležet asi na 2 hodiny.
- Odleželé těsto vyválíme na stéblo (cca 3mm) silně, vykrájíme kolečka podle velikosti formiček, vložíme je dovnitř, dno vidličkou propícháme a dáme do středně vyhřáté trouby péct. Netrvá to dlouho!
- Upečené tartaletky vyklepneme, necháme zcela zchladnout, pak střed potřeme marmeládou, ozdobíme šlehačkou a cukrovým zdobením. Hned podáváme.
Související
-
Datle – cukroví, po kterém neztloustnete
Plody datlovníku jsou složeny převážně ze sacharidů. Přírodní cukry tvoří 50- 70 procent obsahu všech látek a datle se tak stávají nejlepší náhražkou sladkostí, pro...
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.