Tartaletky se srdíčky

Zdobení si zvolte podle vlastního vkusu…

Ingredience
  • 300 g hladké mouky
  • 150 g másla
  • 140 g cukru moučky
  • 1 vejce
  • borůvková marmeláda, šlehačka, cukrové zdobení

Postup:

  1. Do mouky vmícháme cukr a společně s máslem pokojové teploty zpracujeme na drobenku.
  2. Přidáme vejce a vypracujeme hladké těsto, zabalíme do mikrotenu a dáme do chladu odležet asi na 2 hodiny.
  3. Odleželé těsto vyválíme na stéblo (cca 3mm) silně, vykrájíme kolečka podle velikosti formiček, vložíme je dovnitř, dno vidličkou propícháme a dáme do středně vyhřáté trouby péct. Netrvá to dlouho!
  4. Upečené tartaletky vyklepneme, necháme zcela zchladnout, pak střed potřeme marmeládou, ozdobíme šlehačkou a cukrovým zdobením. Hned podáváme.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.