Kaštanové cukroví

Další nápad na nepečené cukroví.  

Ingredience
  • 250 g už uvařených kaštanů – dají se koupit už i oslazené nebo naopak neslazené
  • 50 nebo 90 g cukru moučky (podle toho, máme-li kaštany slazené nebo ne)
  • 1 vanilkový cukr
  • asi 100 g dětských piškotů
  • 50-60 g másla
  • 1 lžíce rumu
  • na ozdobu strouhaný kokos nebo čokoládové hoblinky nebo poleva

Postup:

  1. Už uvařené kaštany rozmixujeme.
  2. Zvlášť rozmixujeme piškoty, smícháme je s cukrem, přidáme rozmixované kaštany, máslo a rum a vypracujeme hladkou hmotu. Zabalíme do mikrotenu a necháme přes noc v lednici.
  3. Druhý den odebíráme stejně velké kousky, vytvarujeme kuličky a obalíme buď ve strouhaném  kokosu nebo v čokoládových hoblinkách. Také je můžeme napíchnout na párátko a ponořit do rozehřáté čokoládové polevy. Pak je necháme oschnout na pečicím papíře. Odkapanou a ztuhlou polevu seškrábneme a můžeme znovu využít.

Související

  • Datlový salámek

    Nepečené cukroví – nepotřebuje dlouhé rozležení.      

  • Perníčky

    Stálice na podnosu s vánočním cukrovím.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.