Šunka v pivní omáčce
Suroviny: 500g uzené libové vepřové kýty(šunky), litr světlého piva, 150g žampionů, 1 větší nastrouhaný křen. Na omáčku: Vývar z uzeného masa, nadrobno nakrájenou velkou cibuli, 150g másla, hladká mouka, tvrdý chléb podle potřeby, půl litru světlého piva, mletý pepř, šafrán a sůl.
Postup: Libové maso dáme do velkého hrnce, zalijeme vodou a pivem a uvaříme. Mezitím připravíme pivní omáčku. Nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme do růžova na rozpáleném másle, přidáme hladkou mouku a umícháme jíšku. Zalijeme ji vývarem z uzeného masa, přidáme asi 2dc piva, rozmočený chléb ve zbylém pivě, dochutíme pepřem, jemně obarvíme šafránem a osolíme. Vaříme ji asi 30 minut. Šunku nakrájíme na plátky, přes cedník na ni nalijeme omáčku, přidáme nastrouhaný křen a na másle podušené žampiony. Podáváme s knedlíkem.
DOBROU CHUŤ VÁM PŘEJE PETR NOVOTNÝ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka