Studovat na univerzitě se dá i bez přijímaček a testů. Musí vám být ale aspoň alespoň 50 let

7. únor 2017

Změny nejsou to, co v životě často vítáme. Proč se ale vyhýbat změně k lepšímu? Pokud je vám alespoň 50 let, můžete se stát posluchačem Univerzity třetího věku při ústecké Univerzitě Jana Evangelisty Purkyně. Na vašem vzdělání nezáleží a přijímací zkoušky se nedělají ‒ stačí se přihlásit a začít se studiem!

Jste v důchodovém věku a chcete studovat univerzitu? Žádný problém! Strach ze zkoušek ani písemek mít nemusíte, studium probíhá formou přednášek, seminářů a konzultací. Jednotlivé semestry se platí, částky se pohybují od 200 do 1 500 Kč.

K dražším patří výuka jazyků, nebo také keramika a malířství, kde se počítá se spotřebou materiálu na tvorbu.

Starosti si nemusíte dělat ani s přijímacími zkouškami ‒ stačí se přihlásit a dostavit na zápis. Podmínkou není středoškolské ani vysokoškolské vzdělání, jedinou povinností je dosažení věku alespoň 50 let.

Podrobné informace vám poskytne Oddělení celoživotního vzdělávání Univerzity třetího věku při Univerzitě Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem, tel 475 28 6238. Podrobnosti o této formě vzdělávání se můžete dozvědět přímo na webových stránkách univerzity.

Spustit audio