Steak z roštěnce
Nešetřete na mase, šetřete chuťovými přísadami.
Suroviny:
4 steaky – ne příliš tenké plátky, odleželé maso
sůl
pepř
olej
Postup:
- Maso jemně naklepeme, případně nakrojíme okraje.
- Osušíme papírovým ubrouskem, osolíme, opepříme po obou stranách a vkládáme do rozpáleného tuku, aby se maso rychle zatáhlo. Opékáme asi 3-4 minuty po každé straně. Doba opékání záleží na tom, jak je plátek masa vysoký a jak máme rádi maso propečené, obvykle je to stav, kdy je maso uvnitř ještě lehce růžové.
- Steaky odložíme na teplý talíř, přikryjeme poklicí nebo alobalem a necháme chvíli odpočívat.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.