Steak z roštěnce

Nešetřete na mase, šetřete chuťovými přísadami.

Suroviny:

4 steaky – ne příliš tenké plátky, odleželé maso

sůl

pepř

olej

Postup:

  1. Maso jemně naklepeme, případně nakrojíme okraje.
  2. Osušíme papírovým ubrouskem, osolíme, opepříme po obou stranách a vkládáme do rozpáleného tuku, aby se maso rychle zatáhlo. Opékáme asi 3-4 minuty po každé straně. Doba opékání záleží na tom, jak je plátek masa vysoký a jak máme rádi maso propečené, obvykle je to stav, kdy je maso uvnitř ještě lehce růžové.
  3. Steaky odložíme na teplý talíř, přikryjeme poklicí nebo alobalem a necháme chvíli odpočívat.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.