Vepřový steak s kuskusem

Rychlé a elegantní, ba přímo trendy pochutnání!

Suroviny:
plátky krkovice
koření podle chuti – stačí sůl a pepř nebo můžete použít oblíbenou grilovací směs
kuskus – podle množství jedlíků
trochu tuku nebo gril
kapie na ozdobu nebo jiná zelenina podle chuti

Postup:

1. Plátky krkovice lehce naklepeme, osolíme, okořeníme podle chuti a z obou stran opečeme na rozehřátém tuku nebo grilu. Pro křehkost masa, zvlášť pro přípravu na grilu, je lepší předem plátky naložit do okořeněného oleje.

2. Kuskus připravíme během pečení masa – základní rozpis: šálek kuskusu zalijeme dvěma šálky vody, dáme na oheň, osolíme, kápneme oleje a přivedeme k varu. Přiklopíme, zakryjeme utěrkou a oheň vypneme, kuskus po 10-15 minutách „dojde“. Pak ho prohrábneme vidličkou, aby byl kyprý.

3. Sběračkou nebo tvořítkem uděláme na teplém talíři kopečky kuskusu, přidáme steak, ozdobíme zeleninou a podáváme.

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.