Vepřový steak s kuskusem
Rychlé a elegantní, ba přímo trendy pochutnání!
Suroviny:
plátky krkovice
koření podle chuti – stačí sůl a pepř nebo můžete použít oblíbenou grilovací směs
kuskus – podle množství jedlíků
trochu tuku nebo gril
kapie na ozdobu nebo jiná zelenina podle chuti
Postup:
1. Plátky krkovice lehce naklepeme, osolíme, okořeníme podle chuti a z obou stran opečeme na rozehřátém tuku nebo grilu. Pro křehkost masa, zvlášť pro přípravu na grilu, je lepší předem plátky naložit do okořeněného oleje.
2. Kuskus připravíme během pečení masa – základní rozpis: šálek kuskusu zalijeme dvěma šálky vody, dáme na oheň, osolíme, kápneme oleje a přivedeme k varu. Přiklopíme, zakryjeme utěrkou a oheň vypneme, kuskus po 10-15 minutách „dojde“. Pak ho prohrábneme vidličkou, aby byl kyprý.
3. Sběračkou nebo tvořítkem uděláme na teplém talíři kopečky kuskusu, přidáme steak, ozdobíme zeleninou a podáváme.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.