Stavbaři v Děčíně začali s opravou další část historické čtvrti Podmokly

25. listopad 2019 15:22

V Děčíně odstartovala další část obnovy historické čtvrti Podmokly. Dělníci začali pracovat v ulici Bezručova, která je proto uzavřená pro dopravu.

„Bude to ve stejném ražení jako ta Prokopka. Zúží se prostřední, průjezdný, profil a po obou stranách budou podélná parkovací stání, “ ukazuje přímo na místě stavbyvedoucí David Dirigl.

Stavební firma převzala staveniště dnes ráno a začala s pracemi. „Na realizaci máme 150 dní,“ upřesňuje Dirigl.

Ulice Bezručova je v tuto chvíli pro dopravu uzavřená, chodci tam musí být opatrní. Práce by mohly zkomplikovat staré inženýrské sítě.

„To uvidíme, až hrábneme do země. Jedna věc je projekt, druhá věc je, jak to bude ve skutečnosti,“ dodává Diringl s odkazem na situaci, která zdržela práce na sousední ulici Prokopa Holého, kde dělníci odkryli plynové potrubí na místě, kde nebylo zakreslené v plánech.

„Na to bylo potřeba nové územní a stavební řízení,“ vysvětlil náměstek primátora Vladislav Raška z hnutí Náš Děčín.

Stavbaři v Děčíně začali s opravou další část historické čtvrti Podmokly

Město navíc podalo kvůli rekonstrukci ulice Prokopa Holého trestní oznámení na neznámého pachatele kvůli nekvalitně provedeným pracím, kterým se policie stále zabývá.

Zatím navíc není úplně jasné, jak bude vypadat prostranství kolem kostela na Husové náměstí – církev totiž nesouhlasí s vydlážděním celé plochy. Práce tam budou pokračovat nejspíš až na jaře.

Dalším úsekem z celkové přestavby Podmokel pak bude ulice Teplická.

„A ulice Thomayerova. Na Teplické to bude od archivu až k Ovčímu můstku. Práce by tam měly začít někdy v roce 2021,“ říká mluvčí města Luděk Stínil.

První etapa proměny historických Podmokel vyšla na bezmála 50 milionů, další, tedy ulice Bezručova, která začala dnes, bude stát něco málo přes 7 milionů korun.

Spustit audio

Související