Spišský šoulet
Suroviny: 1 kachna, 400g vepřové pečeně, 400g uzené krkovice, 200g bílých fazolí, 100g krupek, 50g cibule, 100g sádla, 200g sušených švestek, 100g mandlí, sůl, pepř, česnek a kmín.
Postup: Krupky a fazole uvaříme ve vodě do měkka (neproplachujeme). Kachnu a vepřovou pečeni osolíme, okmínujeme a upečeme do měkka. Uzenou krkovice uvaříme s cibulí v osolené vodě. Z pečené kachny budeme mít sádlo, na kterém do zlatova usmažíme krupky, přidáme cibulku s utřeným česnekem, uvařené fazole a vše dobře promícháme. Takto připravený šoulet dáme do skleněné misky a přidáme porce vykostěné kachny, porce vepřové pečeně a kousky uzeného masa. Potom do šouletu zapícháme namočené a odpeckované švestky, oloupané mandle a vše dáme do trouby zapéct.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.