Špekáčky na pivě
Špekáčky by měly být kvalitní, pivo černé a feferonky tak akorát. A na zapití volte pivo podle vlastní chuti.
Suroviny
8 špekáčků
2 cibule
3-4 stroužky česneku
1 černé pivo
asi 250 ml kečupu
feferonky podle chuti
Postup:
- Špekáčky oloupeme a podélně nařízneme – ale nedokrojíme.
- Do zářezu vložíme plátky cibule, plátky česneku, kousek drobně nakrájené feferonky a přitiskneme k sobě. Pokud netoužíte po ostré chuti, feferonku vynechte, ale použijte půl na půl kečup sladký a pálivý, trochu „řízu“ tohle jídlo potřebuje.
- Připravené špekáčky naskládáme do pekáčku na těsno vedle sebe, přelijeme pivem a kečupem, zakryjeme a podusíme v troubě. V závěru odklopíme a necháme šťávu trochu vypéci a zhoustnout. Pokud nám cibule a česnek zbydou, dáme je také do pekáčku na špekáčky.
Související
-
Tatarák ze špekáčků
Pořiďte si ale opravdu dobré špekáčky, žádné „buřtíky“, opékáčky“ a podobné náhražky!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.