Spaghetti lencini
400g špaget, 500ml mléka, jakákoliv kombinace tavených sýrů, stroužek česneku, sůl, vlašské ořechy, olivový olej. Špagety uvaříme, scedíme a prolijeme olejem. Omáčka: Dáme vařit mléko. Do horkého mléka za stálého míchání postupně přidáváme sýry. Vznikne nám jemná krémová zálivka. Nakonec vmícháme nasekané ořechy a rozetřený česnek. Tuto omáčku nalijeme do špaget, promícháme a podáváme.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka