Špagety s rajčaty a pastinákem
Začněte opatrně – s menším množstvím Suroviny a postup: Nadrobno nasekáme 3 stroužky česneku, nakrájíme 1 menší pastinák a s několika natrhanými lístky bazalky osmahneme na 2-3 lžících oleje, jen krátce, aby česnek nezhořkl. Přidáme nakrájená rajčata (asi půl kg), podle chuti osolíme, opepříme, podusíme do měkka, propasírujeme nebo rozmixujeme (pokud použijeme rajčata loupaná). Omáčkou pak přeléváme porce uvařených špaget na talíři a sypeme strouhaným sýrem podle chuti.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.