Špagety alio olio (s feferonkou)
V jednoduchosti je zkrátka síla, krása a dokonce i báječná chuť.
Suroviny:
špagety
dobrý olivový olej
česnek
případně feferonka
parmezán
Postup:
1. Do osolené vroucí vody dáme vařit špagety a vaříme „al dente“, tedy ne úplně do měkka. Pokud se vám doba varu uvedená na obalu zdá přece jen příliš krátká, nechte špagety ještě chviličku stát v horké vodě, ale už bez ohně.
2. Mezitím si na plátečky nebo drobné kostičky nakrájíme česnek, a kdo bude volit variantu s feferonkou, nakrájí nadrobno i feferonku. Ostré chuti bez přílišné pálivosti docílíme, když odstraníme z feferonky semínka.
3. Scezené špagety pak v míse zakapeme olejem, promícháme s nakrájeným česnekem a feferonkou a podáváme. Na talíři doplníme trochou parmezánu.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.