Špagety alio olio (s feferonkou)

V jednoduchosti je zkrátka síla, krása a dokonce i báječná chuť.

Suroviny:
špagety
dobrý olivový olej
česnek
případně feferonka
parmezán

Postup:

1. Do osolené vroucí vody dáme vařit špagety a vaříme „al dente“, tedy ne úplně do měkka. Pokud se vám doba varu uvedená na obalu zdá přece jen příliš krátká, nechte špagety ještě chviličku stát v horké vodě, ale už bez ohně.

2. Mezitím si na plátečky nebo drobné kostičky nakrájíme česnek, a kdo bude volit variantu s feferonkou, nakrájí nadrobno i feferonku. Ostré chuti bez přílišné pálivosti docílíme, když odstraníme z feferonky semínka.

3. Scezené špagety pak v míse zakapeme olejem, promícháme s nakrájeným česnekem a feferonkou a podáváme. Na talíři doplníme trochou parmezánu.