SOUTĚŽ PLANETÁRIA

23. listopad 2003

Soutěžit s námi můžete dvanáctkrát do roka - obvykle v posledním Planetáriu v měsíci. Ve hře je pokaždé hodnotná knížka. STATUT SOUTĚŽE

Otázka není jednoduchá, skládá se z několika podotázek a na její zodpovězení je nutné vyvinout jisté úsilí - minimálně budete muset chvíli brouzdat Internetem a nebo listovat encyklopediemi. Zveřejňována je vždy v závěru Planetária a ihned po skončení pořadu je její znění k dispozici i na tomto místě. Tématicky se otázka obvykle vztahuje k některému z příspěvků, které zazněly v Planetáriu v průběhu uplynulého měsíce - ale nemusí to být pravidlem.
Vaše odpovědi zasílejte prostřednictvím elektronické pošty na adresu planetarium@ul.rozhlas.cz. Knihu vyhraje ten z vás, jehož odpověď bude pokud možno co nejpřesnější. V případě, že správných odpovědí bude víc, rozhodne datum a čas odeslání vaší zprávy. Na vaši odpověď čekáme vždy do následujícího čtvrtka, do 10:00 hod.
Správné znění odpovědi spolu se jménem výherce vám sdělíme vždy v následujícím Planetáriu; i na webu to všechno najdete s přesně týdenní prodlevou.

Ve hře je tentokrát kniha George Harta Egyptské mýty. A naše otázky budou egyptologické.

1) Napište nám jména tří faraonů, kteří si nechali postavit své velké pyramidy u Gízy.
2) Jak se jmenoval stavitel stupňovité Džoserovy pyramidy, která stojí u Sakkáry?
3) Víte, kde v Egyptě leží území naší české egyptologické koncese? Jak se to místo jmenuje?

Své odpovědi posílejte na adresu planetarium@ul.rozhlas.cz nejpozději do čtvrtka 27. listopadu, 10:00 hodin. Vyhraje ten z vás, kdo odpoví nejpřesněji a nejrychleji. K odpovědím nezapomeňte připsat své jméno a adresu. Jméno výherce a správné znění odpovědí se dozvíte 30. listopadu a také 2. prosince v rozhlasovém Planetáriu a zároveň i na tomto místě.

Spustit audio