Sójové lusky EDAMAME

Jedna z nejpopulárnějších japonských pochutin – podle Tomia Okamury Suroviny a postup: K varu přivedeme větší množství osolené vody, vhodíme do ní 1 balení mražených sojových lusků edamame a vaříme 5-6 minut, pak scedíme a propláchneme studenou vodou, necháme okapat, můžeme ještě trochu posolit – a pozor, jedí se jen zrnka uvnitř lusku, ty prázdné lusky se vyhazují.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER A TOMIO OKAMURA!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.