Šlehačkový štrúdl
Pro hubené...
Suroviny a pracovní postup: Těsto zpracujeme z 1 šlehačky, 1 hery a 37 dkg hl. mouky, přidáme špetku soli. Necháme odpočinout, pak rozválíme, pomastíme máslem, posypeme strouhankou, poklademe strouhanými, trochu vymačkanými jablky, osladíme, dáme vanilkový cukr, skořici, rozinky i ořechy. Zavineme a nejlépe na pečicím papíru upečeme do zlatova.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER A AUTORKA RECEPTU BOŽENA ŠEDIVÁ!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka