Škvarkové knedlíky

Suroviny: 1 kg brambor, 10 dkg krupičky, 20 dkg hrubé mouky, 1 vejce, 10 dkg mletých škvarků, 2-3 lžíce sádla, 1 cibule, sůl.

Postup: Brambory vařené ve slupce oloupeme, prolisujeme nebo najemno nastrouháme, přidáme mouku, krupičku, vejce, sůl a vypracujeme těsto. Na pomoučeném vále vyválíme váleček, rozkrájíme na stejné kousky, do každého zabalíme trochu škvarků a pak vhodíme do vařící osolené vody. Aby knedlíky nebyly oslizlé, můžeme před tím do vody zavařit lžičku škrobu rozmíchaného v troše studené vody. Knedlíky vaříme podle velikosti 10 až 15 minut. Na sádle osmahneme nakrájenou cibulku a tou pak knedlíky na talíři přeléváme.

DOBROU CHUŤ PŘEJE SLÁVKA BRÁDLOVÁ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.