Školákům začaly prázdniny. Poslechněte si, jak vypadalo předávání vysvědčení v malšovické jednotřídce

30. červen 2021 13:25

Přes 75 tisíc školáků na základních školách v Ústeckém kraji dostalo 30. června vysvědčení. Mají za sebou těžký školní rok, jehož velkou část strávili na distanční výuce kvůli pandemii koronaviru. Třeba v jednotřídní škole v Malšovicích u Děčína si ráno pro vysvědčení přišlo 57 dětí.

Letos naposledy se prvňáci a třeťáci v malotřídní škole v Malšovicích sešli a pozdravili s paní učitelkou Janou Písaříkovou. Ta děti pochválila za práci, kterou odvedly za celý školní rok, který pro ně znamenal spíše domácí výuku. „Přes polovinu roku jsme se viděli jen na počítači nebo na mobilu. Nebylo to jednoduché, ale zvládli jsme to,“ shrnula.

Poslední školní den v jednotřídce v Malšovicích

Některé děti přemohly z konce školního roku emoce a musely si k sobě vzít papírový kapesníček. Slzy na krajíčku měla i Jana Písaříková: „Letos to bylo hodně náročné. Spousta rodičů si sáhla na dno. Vyškolilo to ale i učitele. Spousta rodičů si teď asi víc váží práce učitelů, a my si zas vážíme jejich práce, protože bez nich by to nešlo.“

Také asistenti pedagogů se letos pěkně zapotili. „V rámci té distanční výuky pro mě, jako pro asistenta, který měl dovykládat tu látku, bylo velmi těžké vidět, jestli tomu opravdu rozumí, nebo ne,“ přiznává Sandra Weistheitelová.

„Řekla bych, že naše děti to zvládly velice dobře, co se týká učiva podle našeho vzdělávacího plánu,“ pochválila nakonec všech 57 dětí, které do Malšovické školy chodí,  ředitelka Simona Weistheitlová.

V Děčíně navštěvuje základní školu přes 4 500 dětí, v září přibude 451 prvňáků.

Spustit audio

Související