Severočeský atlas o víkendu 14. a 15. ledna 2012

12. leden 2012

V Severočeském Atlasu si v sobotu povíme zajímavý příběh jizerskohorských dřevařů, připomeneme si, jaká krásná zákoutí zmizela za poslední léta v Ústí nad Labem, vydáme se do Smržovky k tamním hasičům za příběhem jednoho hasičského veterána, projdeme se okolo Máchova jezera a necháme vyprávět mosteckou rodačku Danu Němcovou, psycholožku a signatářku Charty 77. Severočeský Atlas začíná v sobotu po zprávách ve 14 hodin.

V neděli nás v Severočeském Atlasu spisovatel Václav Vokolek pozve na jedno zajímavé až záhadné místo na severu Čech, vydáme se do horské osady Jizerka, povíme si o krušnohorské dřevěné hračce, vypravíme se přes Říp do Ctiněvsi k hrobu praotce Čecha a na závěr zavzpomínáme na hudebního skladatele a severočeského rodáka Augustina Schránila. Severočeský Atlas začíná v neděli po zprávách ve 14 hodin.

autor: David Hertl
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.