Sekaná s vločkami
Strouhanku budeme potřebovat jen na vysypání formy.
Ingredience
- 500 g mletého masa – ideálně mix vepřové a hovězí, ale může být i jen vepřové
- 130-150 g jemných ovesných vloček
- asi 100 ml mléka
- směs koření Mletá masa nebo sůl, pepř, majoránka
- 1 vejce
- 1 cibule
- 2-3 stroužky česneku
- 50 g slaniny
- tuk a strouhanka do formy
Postup:
- Do mletého masa přidáme vejce, nasypeme vločky, zalijeme je mlékem a zběžně promícháme.
- Dál do hmoty zamícháme nakrájenou cibuli, utřený česnek a nakrájenou slaninu, podle chuti okořeníme a dobře promícháme. Pokud použijeme směs na mletá masa, už raději nesolíme. Nejsme-li si jisti chutí a slaností a nechceme ochutnávat syrové maso, vezmeme malý kousek směsi a narychlo opečeme na tuku na pánvičce – pak ochutnáme a podle potřeby dokořeníme, dosolíme.
- Hmotu přemístíme do formy na biskupský chlebíček, kterou předem vymažeme tukem a vysypeme strouhankou.
- Ve středně předehřáté troubě upečeme – asi 50 až 60 minut. Podáváme s bramborovou kaší nebo bramborami a přidáme sterilovanou okurku.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.