Sekaná s vločkami

Strouhanku budeme potřebovat jen na vysypání formy.

Ingredience
  • 500 g mletého masa – ideálně mix vepřové a hovězí, ale může být i jen vepřové
  • 130-150 g jemných ovesných vloček
  • asi 100 ml mléka
  • směs koření Mletá masa nebo sůl, pepř, majoránka
  • 1 vejce
  • 1 cibule
  • 2-3 stroužky česneku
  • 50 g slaniny
  • tuk a strouhanka do formy

Postup:

  1. Do mletého masa přidáme vejce, nasypeme vločky, zalijeme je mlékem a zběžně promícháme.
  2. Dál do hmoty zamícháme nakrájenou cibuli, utřený česnek a nakrájenou slaninu, podle chuti okořeníme a dobře promícháme. Pokud použijeme směs na mletá masa, už raději nesolíme. Nejsme-li si jisti chutí a slaností a nechceme ochutnávat syrové maso, vezmeme malý kousek směsi a narychlo opečeme na tuku na pánvičce – pak ochutnáme a podle potřeby dokořeníme, dosolíme.
  3. Hmotu přemístíme do formy na biskupský chlebíček, kterou předem vymažeme tukem a vysypeme strouhankou.
  4. Ve středně předehřáté troubě upečeme – asi 50 až 60 minut. Podáváme s bramborovou kaší nebo bramborami a přidáme sterilovanou okurku.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.