Bůčková sekaná

Obejdeme se bez strouhanky…

Ingredience
  • 500 g bůčku
  • půl menší cukety
  • 1 uvařená studená brambora
  • 1 cibule
  • 2 vejce
  • kořenící směs do mletých mas – pokud obsahuje sůl, už nesolíme
  • tuk a polohrubá mouka do formy

Postup:

  1. Maso umeleme a přimeleme k němu cuketu, přidáme nastrouhanou vařenou bramboru, nakrájenou cibuli, koření a případně sůl.
  2. Do směsi přidáme vejce a promícháme.
  3. Chlebíčkovou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou, narovnáme tam masovou směs a ve středně vyhřáté troubě upečeme. Necháme krátce zchladnout a pak krájíme na plátky.
  4. Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovou oblohou nebo salátem nebo se sterilovanou okurkou.

Související