Saunování - účinná detoxikace těla a osvěžení mysli

3. duben 2015

Tento týden jsme se zbavovali jarní únavy. Pojídali jsme zelené výhonky, dodávali tělu vitamíny, posilovali tělo březovou šťávou a dnes se budeme potit!

Při pocení naše tělo vylučuje toxické a škodlivé látky nahromaděné v našem těle a je tedy pro očistu hodně důležité.

Jednou z cest, jak pocení docílit, je samozřejmě saunování. V sauně je vhodné zůstat tak dlouho, jak vám je to příjemné, neplatí tu pravidlo „Čím déle, tím lépe“.

Pokud trpíte kardiovaskulárním onemocněním, chorobami ledvin, epilepsií, zápalem žil, nebo jste nachlazení, pak do tradiční finské sauny nechoďte, mohlo by to pro vás být nebezpečné. Požitku a prospěchu ze saunování se ale vzdávat nemusíte. Existují totiž takzvané infrasauny, které jsou bezpečnější. Už proto, že se saunování provádí při teplotě do 60 stupňů Celsia.

Čtěte také

Infrasounování zahřívá svalovou tkáň a dokonce i vnitřní orgány, aniž by docházelo k přehřívání okolního vzduchu, proto také tento druh zahřívání tělo lépe snáší.


Infrasaunu dnes v rámci svých služeb nabízí mnoho masérů-terapeutů, tak je zkuste využít. Nicméně, nic nezkazíte, když se předem o saunování poradíte se svým lékařem. A rozhodně při saunování – ať už jakémkoliv, nezapomínejte na zvýšený příjem tekutin!

autor: Jindra Moravcová
Spustit audio