Rychloutopenci
Déšť vám zkazil opékání špekáčků? Naložte je!
Suroviny:
10 špekáčků
2-3 sterilované okurky
2-3 cibule
1-2 naložené kapie
nálev: asi 3 l vody
1-1,1 dl octa
sůl
pepř
1 bobkový list
asi 5 kuliček nového koření
Postup:
- Nálev svaříme z vody, octa, soli a koření.
- Špekáčky oloupeme, nakrájíme na silnější kolečka a ve sklenici prokládáme kolečky cibule a okurek a nakrájenou kapií.
- Zalijeme ještě teplým nálevem, zakryjeme, necháme zchladnout a pak na noc uložíme v ledničce.
Související
-
Buřty se šlehačkou
Suroviny: 3 buřty, 4větší brambory, bílý pepř, sladká paprika, pálivá paprika, sůl, lžička vegety, šlehačka.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka