Rychlokoláč

Příprava je rychlá – konzumace taky!

Suroviny:

2 hrnky polohrubé mouky

1 hrnek cukru

půl hrnku oleje

4 vejce

4 jablka

1 kypřicí prášek

1-2 lžíce kakaa

mletá skořice

rozinky a sekané vlašské ořechy

Postup:

  1. Ušleháme vejce s cukrem a přidáme olej.
  2. Do mouky prosejeme kypřicí prášek a postupně přidáváme k vaječné pěně.
  3. Těsto obarvíme kakaem, ochutíme skořicí a nakonec vmícháme hrubě nastrouhaná jablka.
  4. Těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem a ve středně předehřáté troubě upečeme.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.