Rychlokoláč
Příprava je rychlá – konzumace taky!
Suroviny:
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru
půl hrnku oleje
4 vejce
4 jablka
1 kypřicí prášek
1-2 lžíce kakaa
mletá skořice
rozinky a sekané vlašské ořechy
Postup:
- Ušleháme vejce s cukrem a přidáme olej.
- Do mouky prosejeme kypřicí prášek a postupně přidáváme k vaječné pěně.
- Těsto obarvíme kakaem, ochutíme skořicí a nakonec vmícháme hrubě nastrouhaná jablka.
- Těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem a ve středně předehřáté troubě upečeme.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.