Rychlá fazolová polévka
Můžete ji podávat jako samostatné jídlo, je hodně vydatná.
Suroviny:
1 konzerva fazolí v rajském protlaku
2 špekáčky nebo nožička klobásy
1 cibule
2 lžíce tuku
2 lžíce hladké mouky
3 stroužky česneku
sůl
mletá sladká paprika
Postup:
1. Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli, osmahneme ji, zaprášíme moukou a usmažíme světle růžovou jíšku.
2. Hotovou jíšku poprášíme mletou paprikou, zalijeme litrem vody, povaříme, přihodíme nakrájené špekáčky nebo kolečka klobásy a úplně na závěr přidáme konzervu fazolí.
3. Podle chuti dosolíme, okořeníme utřeným česnekem a podáváme. S kouskem pečiva postačí jako samostatné jídlo.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor

Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.