Rybí polévka zase jinak
Do štědrovečerní rybí polévky je ještě daleko… Suroviny a postup: 1 makrela, 1 cibulka, 2 spařená a oloupaná rajčata (můžeme použít i konzervovaná), stroužek česneku, petrželka, sekaná celerová nať, citrónová šťáva, sůl, pepř a dvě lžíce oleje. Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli, usekaný česnek, petrželku i celerovou nať, nakrájená rajčata. Pak zalijeme sklenicí vody a povaříme. Nakonec vložíme kousky očištěné ryby, přidáme necelý litr vody, osolíme, opepříme, necháme povařit a nakonec zakapeme podle chuti citrónovou šťávou. Na talíři do každé porce přidáme hrstku osmažených chlebových kostiček.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka