Rybí polévka zase jinak
Do štědrovečerní rybí polévky je ještě daleko… Suroviny a postup: 1 makrela, 1 cibulka, 2 spařená a oloupaná rajčata (můžeme použít i konzervovaná), stroužek česneku, petrželka, sekaná celerová nať, citrónová šťáva, sůl, pepř a dvě lžíce oleje. Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli, usekaný česnek, petrželku i celerovou nať, nakrájená rajčata. Pak zalijeme sklenicí vody a povaříme. Nakonec vložíme kousky očištěné ryby, přidáme necelý litr vody, osolíme, opepříme, necháme povařit a nakonec zakapeme podle chuti citrónovou šťávou. Na talíři do každé porce přidáme hrstku osmažených chlebových kostiček.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.