Rozlítané ptáčky

„Rozebraná“ klasika…

Ingredience
  • 500 g hovězího masa
  • 2-3 nožičky párku
  • 2 cibule
  • 3 lžíce oleje
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 50 g špeku
  • 2 vejce
  • 2 sterilované okurky
  • 1-2 lžíce plnotučné hořčice
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli do sklovita, zaprášíme ji moukou a osmahneme na jíšku.
  2. Do základu dáme na kostičky nakrájené maso a nadrobno nakrájený špek a zprudka zatáhneme.
  3. Osolíme, opepříme, přidáme hořčici, zalijeme a dusíme do měkka. Občas promícháme. Pár minut před dodušením přidáme nakrájené párky.
  4. Než se maso dodusí, uvaříme vejce natvrdo.
  5. Když je maso měkké, přidáme k němu nakrájené okurky a nasekaná vařená vejce, necháme prohřát. Část vajec si můžeme nechat na ozdobu.
  6. Podáváme s dušenou rýží nebo s knedlíkem.

Související