Roštěnky ESTERHÁZY
Esterházy byl hrabě, taky vzor na tkanině a taky náramné pochutnání...
Suroviny: 4 roštěnky, 2 zelené papriky, 2 cibule, lžíce sádla, lžíce hladké mouky, 1/4 l vývaru, zelená petrželka, šťáva z půlky citronu, 3 lžíce tokajského vína, půl kelímku zakysané smetany, sůl, pepř, sladká i pálivá mletá paprika.
Pracovní postup: Roštěnky zprudka opečeme po obou stranách na sádle. Vyndáme je, osolíme, opepříme a opaprikujeme. Odložíme a na zbylém tuku osmahneme nakrájenou cibuli a nakrájené papriky, zaprášíme moukou, zalijeme vývarem, přidáme sekanou petrželku a roštěnky a podusíme. Nakonec přidáme víno, citronovou šťávu (záleží na chuti), kysanou smetanu a už jen prohřejeme. Podávat můžeme s rýží, knedlíkem i těstovinami.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS ÚSTÍ NAD LABEM!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka