Roštěnky
Klasika české kuchyně, která si zaslouží připomínku.
Suroviny:
4 roštěnky
1 větší cibule
3 lžíce oleje nebo sádla
sůl
pepř mletý
polohrubá mouka, případně hladká mouka
vývar hovězí
Postup:
- Plátky masa naklepeme, nařízneme v okrajích, osolíme, opepříme a obalíme v mouce.
- Tuk rozehřejeme a v něm pak po obou stranách opečeme maso, vždy asi 4 minuty.
- Maso vyndáme na teplý talíř, do tuku dáme nakrájenou cibuli a osmahneme ji.
- Na cibulový základ vrátíme opečené maso, podlijeme vývarem a dusíme pod pokličkou do měkka. Je-li sos příliš řídký, zahustíme ho v závěru trochou hladké mouky, předem rozmíchané ve studené vodě.
- Kdo má rád hladké omáčky, tak vzniklý sos rozmixuje. Podáváme s knedlíkem nebo s rýží.
Související
-
Vídeňské roštěnky
Budou vám povědomé stejně jako Maďarům nebo Slovákům – zkrátka dobrý recept všude domov má.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.