Roštěnky

Klasika české kuchyně, která si zaslouží připomínku.

Suroviny:

4 roštěnky

1 větší cibule

3 lžíce oleje nebo sádla

sůl

pepř mletý

polohrubá mouka, případně hladká mouka

vývar hovězí

Postup:

  1. Plátky masa naklepeme, nařízneme v okrajích, osolíme, opepříme a obalíme v mouce.
  2. Tuk rozehřejeme a v něm pak po obou stranách opečeme maso, vždy asi 4 minuty.
  3. Maso vyndáme na teplý talíř, do tuku dáme nakrájenou cibuli a osmahneme ji.
  4. Na cibulový základ vrátíme opečené maso, podlijeme vývarem a dusíme pod pokličkou do měkka. Je-li sos příliš řídký, zahustíme ho v závěru trochou hladké mouky, předem rozmíchané ve studené vodě.
  5. Kdo má rád hladké omáčky, tak vzniklý sos rozmixuje. Podáváme s knedlíkem nebo s rýží.

Související