Roštěná na kaparech

Kapary používala už Magdaléna Dobromila Rettigová a ta věděla, co je dobré.

Suroviny:

4 plátky roštěné

2 lžičky naložených kapar

1 větší cibule

sůl

pepř

olej

případně šálek smetany

Postup:

  1. Nahrubo nakrájenou cibuli zpěníme na oleji. Odhrneme ji stranou.
  2. Plátky masa naklepeme, nařízneme v okrajích, osolíme, opepříme a zprudka opečeme po obou stranách na oleji s cibulí.
  3. Podlijeme horkou vodou, přidáme kapary a udusíme doměkka. Kontrolujeme tekutinu, aby se zcela nevyvařila.
  4. Kdo rád vydatnější sos, může přidat trochu smetany na vaření nebo šlehačky v závěru dušení. Podáváme s dušenou rýží.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.