Roštěná na kaparech
Kapary používala už Magdaléna Dobromila Rettigová a ta věděla, co je dobré.
Suroviny:
4 plátky roštěné
2 lžičky naložených kapar
1 větší cibule
sůl
pepř
olej
případně šálek smetany
Postup:
- Nahrubo nakrájenou cibuli zpěníme na oleji. Odhrneme ji stranou.
- Plátky masa naklepeme, nařízneme v okrajích, osolíme, opepříme a zprudka opečeme po obou stranách na oleji s cibulí.
- Podlijeme horkou vodou, přidáme kapary a udusíme doměkka. Kontrolujeme tekutinu, aby se zcela nevyvařila.
- Kdo rád vydatnější sos, může přidat trochu smetany na vaření nebo šlehačky v závěru dušení. Podáváme s dušenou rýží.
Související
-
Kapary jako pochoutku lidé buď milují, nebo nesnáší. Málokdo ví, že se hodí i na jarní očistnou kúru
Kapara trnitá roste ve Středomoří. Nás dneska budou zajímat květy tohoto hezkého, i když pichlavého keříku.
-
Kuřecí stehna na kaparech
Kapary jsou naložená, ještě nerozvitá poupátka keře kapary trnité a dodávají pokrmům zvláštní pikantní chuť.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka