Rošťáci

Suroviny: Maso (z vepřové kýty nebo z kuřecích prsíček), na 4 porce dále budeme potřebovat 2-3 vejce, lžičku soli, lžičku maggi, lžičku worcesteru, lžičku pepře, 2 lžíce hořčice, 2 lžíce solamylu a olej na opečení.

Postup: Smícháme vejce s ostatními surovinami, do směsi namočíme naklepané plátky masa, naskládáme do misky, vlijeme zbytek marinády a přes noc dáme odležet do chladu. Druhý den opékáme jako bifteky.

Dobrou chuť vám přeje Milena Pospíchalová a Český rozhlas Sever!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.