Řezy z acidofilního mléka
Acidofilní mléko těsto krásně zvláční.
Suroviny:
350 g polohrubé mouky
1 lžíce hladké mouky
250 g cukru
2 vejce
půl litru acidofilního mléka
3 lžíce oleje
3 lžíce kakaa
půl prášku do pečiva
tuk a mouka na pekáč
případně marmeláda a čokoládová poleva nebo cukr na poprášení
Postup:
- Smícháme vejce, cukr a olej a elektrickými metličkami našleháme.
- Přimícháme acidofilní mléko a nakonec vešleháme mouku s prosátým práškem a kakaem. Případně můžeme kakaem obarvit jen polovinu těsta a vytvořit řezy mramorované.
- Vysoký pekáč vymažeme tukem a vysypeme moukou, vlijeme hladké těsto a dáme do předem středně vyhřáté trouby. Peče se asi 50-55 minut, zkusíme špejlí, jestli je těsto propečené.
- Zchladlé řezy nakrájíme a pocukrujeme. Nebo můžeme potřít marmeládou a přelít čokoládovou polevou a pak krájíme nožem namáčeným v horké vodě, až poleva zatuhne.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.