Reeses
Suroviny: 350 g mléčné čokolády, 1 hrnek burákového másla, 1/2 hrnku moučkového cukru, 1/4 lžičky soli, mini košíčky na muffiny.
Postup: Nalámeme čokoládu a rozpustíme ji ve vodní lázni (můžeme přidat trošku tuku, aby čokoláda nebyla tak hustá). Mezitím smícháme v misce burákové máslo, cukr, sůl a důkladně rozmícháme. Do mini košíčků na muffiny dáme asi 1–2 lžičky rozpuštěné čokolády (tak aby čokoláda pokrývala dno košíčku) a lžičkou čokoládu rozetřeme i po stranách košíčku až po okraj. Mějme na paměti, že spotřebovat můžete jen polovinu čokolády, protože tu druhou půlku budete potřebovat na horní vrstvu. Košíčky dáme na chvíli do ledničky, aby čokoláda zatuhla. Až čokoládové dno ztuhne, přijde na řadu arašídová náplň. Směs z burákového másla ohřejeme v mikrovlnné troubě asi minutu, aby se trošku roztekla a dalo se tak s ní lépe manipulovat. Do košíčků s čokoládou přidáme čajovou lžičku arašídové směsi a uhladíme, pokud to jde. Nesmí být až po okraj, musí zbýt místo ještě pro horní vrstvu čokolády. Až spotřebujeme arašídovou směs, umístíme tác s takto naplněnými košíčky znovu do ledničky, aby hmota ztuhla. Po chvíli vytáhneme z ledničky, zalijeme až po okraj další vrstvou čokolády a opět dáme do ledničky. Pokud nebudou dostatečně ztuhlé, nepůjde od nich papírový košíček odlepit.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.