Řecký salát
Jen jedna z mnoha variací!
Suroviny:
2 rajčata
půl salátové okurky
1 červená cibule
100 g bílého slaného sýra – feta
hrst černých oliv
sůl
pepř
oregano
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce vinného octa
Postup:
1. Omytá rajčata nakrájíme na osminky, okurku na kolečka a cibuli a olivy také na kolečka.
2. Smícháme vinný ocet, olej, sůl, pepř a oregano a rozšleháme.
3. Zálivkou ochutíme nakrájenou zeleninu, povrch posypeme nakrájeným nebo hrubě nastrouhaným slaným sýrem, lehce promícháme a necháme půlhodinky v chladu proležet. Dobrý doplněk ke grilovanému masu nebo s kouskem pečiva jako lehčí jídlo.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
![ze_světa_lesních_samot.jpg ze_světa_lesních_samot.jpg](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/30211a0c09767f56cedafa33e6481497.jpg?itok=KWqo-X-T)
![](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/b71c5d2b93b9741c57997922a6ba086a.jpg?itok=pJjrY4Ii)
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.