Rebarborový krupicový dort

Od Hany Tiché...Suroviny a postup:Vypracujeme hladké těsto z 300 g hladké mouky, 1 vejce, 100 g cukru krupice, 200 g másla a trošky soli. Necháme 30 min. odpočívat. Opláchneme půl kg rebarbory, stáhneme "nitě", nakrájíme na kousky, smícháme se 100 g cukru a troškou skořice. Uvaříme kaši z 50 g krupice a potřebného množství mléka (můžeme taky uvést mléko do varu, krupici přisypat a nechat nabobtnat). Dohladka utřeme 250 g tvarohu, 200 g cukru, 2 vejce, pak vmícháme 1 vanilkový pudinkový prášek a krupicovou kaši, nakonec přidáme 200 ml ušlehané smetany. Těsto znovu propracujeme, vyválíme a dáme do rozevírací formy, okraje zvýšíme o 3 cm. Na těsto rozložíme rebarboru, na ni krupicovotvarohovou hmotu a v troubě vyhřáté na 180 stupňů pečeme asi 45 minut. Vychladlý sypeme cukrem moučkou, dle chuti zdobíme i další šlehačkou.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.