Rajčatová salsa
Uvaříte těstoviny, přidáte salsu a sýr už je „třešnička na dortu“...
Ingredience
- 700 g pěkných vyzrálých rajčat
- 50 g soli
- 130 g česneku
Postup:
- Rajčata omyjeme a rozkrájíme na kusy.
- Česnek oloupeme.
- Vložíme do mixéru, přidáme sůl a rozmixujeme do hladka.
- Směs dáme do skleniček, zavíčkujeme a uložíme v ledničce. Není potřeba sterilovat, sůl a česnek to „udrží“ a stejně to brzy sníte.
- Pro milovníky ryze italské chuti – přidejte i pár lístků bazalky.
Související
-
Montrealská rajčatová polévka s křenem
Suroviny: 20 dkg rajčatového protlaku, 8 dkg másla, 10 dkg hladké mouky, 5 dkg cibule, půl deci šlehačky, 3 dkg křenu, 1 a půl litru vody nebo vývaru, sůl, pepř, bo...
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.