Provensálská pečeně

Voňavý pozdrav ze slunné Francie.

Ingredience
  • 4 plátky z vepřového plecka
  • 1 větší cibule
  • 250 g cherry rajčat
  • provensálské koření (směs: oregano, tymián, rozmarýn, někdy i levandule, saturejka, bazalka, anýz, fenykl)
  • česnek podle chuti
  • sůl
  • olej

Postup:

  1. Cibuli nakrájíme na půlkolečka a na oleji krátce zasmahneme.
  2. Plátky masa jemně naklepeme, nařízneme okraje, osolíme a na cibulovém základě po obou stranách orestujeme.
  3. Pak přidáme provensálské koření, čtvrtinky z cherry rajčátek a česnek nakrájený na plátky. Znovu krátce opečeme.
  4. Mírně podlijeme horkou vodou a zakryté udusíme do měkka. Jako přílohu volíme vařené brambory.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Tohle není povídání na dobrou noc, k zamyšlení určitě.

Jan Pokorný, ředitel Zpravodajství Českého rozhlasu a moderátor

tata.jpg

Tata a jeho syn

Koupit

Autorské povídky známého divadelníka a spisovatele A. G. v jeho vlastním podání. Tata a jeho syn je sbírkou úsměvných příběhů na motivy skutečných událostí, ovšem ve skutečných kulisách a především ve skutečné době.