Provensálská pečeně

Voňavý pozdrav ze slunné Francie.

Ingredience
  • 4 plátky z vepřového plecka
  • 1 větší cibule
  • 250 g cherry rajčat
  • provensálské koření (směs: oregano, tymián, rozmarýn, někdy i levandule, saturejka, bazalka, anýz, fenykl)
  • česnek podle chuti
  • sůl
  • olej

Postup:

  1. Cibuli nakrájíme na půlkolečka a na oleji krátce zasmahneme.
  2. Plátky masa jemně naklepeme, nařízneme okraje, osolíme a na cibulovém základě po obou stranách orestujeme.
  3. Pak přidáme provensálské koření, čtvrtinky z cherry rajčátek a česnek nakrájený na plátky. Znovu krátce opečeme.
  4. Mírně podlijeme horkou vodou a zakryté udusíme do měkka. Jako přílohu volíme vařené brambory.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.