Provensálská pečeně
Voňavý pozdrav ze slunné Francie.
Ingredience
- 4 plátky z vepřového plecka
- 1 větší cibule
- 250 g cherry rajčat
- provensálské koření (směs: oregano, tymián, rozmarýn, někdy i levandule, saturejka, bazalka, anýz, fenykl)
- česnek podle chuti
- sůl
- olej
Postup:
- Cibuli nakrájíme na půlkolečka a na oleji krátce zasmahneme.
- Plátky masa jemně naklepeme, nařízneme okraje, osolíme a na cibulovém základě po obou stranách orestujeme.
- Pak přidáme provensálské koření, čtvrtinky z cherry rajčátek a česnek nakrájený na plátky. Znovu krátce opečeme.
- Mírně podlijeme horkou vodou a zakryté udusíme do měkka. Jako přílohu volíme vařené brambory.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.