Provensálská pečeně
Voňavý pozdrav ze slunné Francie.
Ingredience
- 4 plátky z vepřového plecka
- 1 větší cibule
- 250 g cherry rajčat
- provensálské koření (směs: oregano, tymián, rozmarýn, někdy i levandule, saturejka, bazalka, anýz, fenykl)
- česnek podle chuti
- sůl
- olej
Postup:
- Cibuli nakrájíme na půlkolečka a na oleji krátce zasmahneme.
- Plátky masa jemně naklepeme, nařízneme okraje, osolíme a na cibulovém základě po obou stranách orestujeme.
- Pak přidáme provensálské koření, čtvrtinky z cherry rajčátek a česnek nakrájený na plátky. Znovu krátce opečeme.
- Mírně podlijeme horkou vodou a zakryté udusíme do měkka. Jako přílohu volíme vařené brambory.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka