Vepřová pečeně podle Marjánky

Ale bez majoránky!

Suroviny:
1 kg krkovičky
celerová nať nebo řapíkatý celer
sůl
kmín
pepř
1 lžička hladké mouky

Postup:

1. Maso opláchneme, osušíme, osolíme, opepříme, okmínujeme a dáme do pekáče.

2. Podlijeme vodou, přikryjeme a dáme do vyhřáté trouby. Po hodině přidáme celerovou nať vcelku a dopečeme.

3. V závěru nať vyndáme, maso chvíli dopékáme bez zakrytí a pak ho vyndáme.

4. Výpek vydusíme na tuk, osmahneme na něm trošku hladké mouky, pak přilijeme trošku horké vody a povaříme.

5. Porce masa poléváme touto šťávou, podáváme s bramborem.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.