Vepřová pečeně podle Marjánky
Ale bez majoránky!
Suroviny:
1 kg krkovičky
celerová nať nebo řapíkatý celer
sůl
kmín
pepř
1 lžička hladké mouky
Postup:
1. Maso opláchneme, osušíme, osolíme, opepříme, okmínujeme a dáme do pekáče.
2. Podlijeme vodou, přikryjeme a dáme do vyhřáté trouby. Po hodině přidáme celerovou nať vcelku a dopečeme.
3. V závěru nať vyndáme, maso chvíli dopékáme bez zakrytí a pak ho vyndáme.
4. Výpek vydusíme na tuk, osmahneme na něm trošku hladké mouky, pak přilijeme trošku horké vody a povaříme.
5. Porce masa poléváme touto šťávou, podáváme s bramborem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.