Prezident Miloš Zeman zahájil svou dvoudenní návštěvu Ústeckého kraje v Ústí nad Labem

17. říjen 2022 14:00

Do Ústeckého kraje přijel prezident České republiky Miloš Zeman. Svoji dvoudenní návštěvu zahájí v Ústí nad Labem na krajském úřadě.

Prezident přijel v doprovodu své ženy Ivany – na krajském úřadu Ústeckého kraje se setkal s hejtmanem Ústeckého kraje Janem Schillerem z hnutí ANO a jeho náměstkyní Lubomírou Mejstříkovou z téhož hnutí.

Od 11:00 začalo v konferenčním sále setkání se členy zastupitelstva Ústeckého kraje. Po pracovním obědě se zástupci hasičů, starosty obcí a dalších institucí postižených požárem v národním parku České Švýcarsko se Miloš Zeman přesune do Děčína. Ve 14:00 se tam potká s děčínským primátorem Jiřím Andělem z hnutí ANO a s vedením města, ve 14:30 pak začíná setkání s občany ve venkovním koncertním areálu Rogalo na Smetanově nábřeží.

V úterý 18. října dopoledne si prezident prohlédne areál společnosti Chemotex Děčín, v plánu je i krátké setkání se zaměstnanci. Odpoledne pak navštíví Lukavec na Litoměřicku, který letos získal titul Vesnice Ústeckého kraje. Nejdřív se potká se starostou a zastupiteli obce a od 13:10 také s místními obyvateli na nádvoří za obecním úřadem.

Posledním bodem programu je tisková konference v Zámeckém vinařství Johann W v Třebívlicích na Litoměřicku.

Spustit audio

Související