Pomerančové hvězdičky
Jako připomínka hvězdy betlémské...
Suroviny:
250 g hladké mouky
150 g mletých mandlí
150 g moučkového cukru
150 g pokrmového tuku
1 vejce
nastrouhaná kůra z poloviny citronu
trochu mleté skořice
trochu tlučeného a prosátého hřebíčku
pomerančový džem
moučkový cukr na posypání.
Postup:
- Těsto vypracujeme z mouky, vajíčka, cukru, nastrouhané citronové kůry, pokrmového tuku, mletých mandlí, skořice a hřebíčku. Necháme ho v chladu odpočinout 1-2 hodiny.
- Potom těsto vyválíme a vykrájíme z něj stejný počet koleček a hvězdiček, tvary by měly mít stejný průměr.
- Vykrájené tvary upečeme do zlato-žluta.
- Vychladlá kolečka potřeme pomerančovým džemem, přilepíme na něj hvězdičku a poprášíme cukrem moučkou.
Související
-
Punč z vaječného koňaku a pomerančů
Suroviny: 500ml vaječného koňaku, několik pomerančů (abychom z nich vymačkali alespoň 2dc šťávy), hřebíčky, vanilkový lusk.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka