Polévka hrášková se šunkou

Mražený hrášek to jistí…

Ingredience
  • 350 g mraženého hrášku
  • 2 střední brambory
  • 1 větší cibule
  • 4 lžíce másla
  • 100 g šunky
  • 1-2 stroužky česneku
  • 2-3 lžíce šlehačky nebo smetany na vaření
  • sůl, případně pepř

Postup:

  1. Brambory, česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme.
  2. Na 3 lžicích rozehřátého másla opečeme připravenou zeleninu a zároveň i hrášek. Pro urychlení mražený hrášek předem prolijeme na sítu horkou vodou.
  3. Zalijeme asi litrem vody, osolíme, případně okořeníme pepřem a vaříme, až zelenina změkne.
  4. Mezitím na zbylém másle opečeme drobně nakrájenou šunku.
  5. Měkkou zeleninu rozmixujeme, chuť zjemníme šlehačkou a na talíři doplníme jednotlivé porce opečenou šunkou.

    Mohlo by vás zajímat