Plněné brambory
Kousek masa je tam taky!
Suroviny:
4-5 větších brambor
150 g mletého hovězího masa
4 lžíce strouhaného sýra (eidam nebo čedar, niva)
1cibule
1 lžíce másla
worcestrová omáčka
pepř
sůl
Postup:
- Brambory kartáčkem dobře omyjeme, osušíme, dvakrát propíchneme vidličkou a v předehřáté troubě upečeme.
- Na másle orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme mleté hovězí maso a asi 5 minut opékáme, mícháme.
- Do masa přidáme 2 lžíce strouhaného sýra, zakápneme worcesterem, podle chuti osolíme, opepříme.
- Upečené brambory rozřízneme napůl, opatrně lžičkou vydlabeme a vydlabanou hmotu smícháme s připraveným masem, směsí naplníme vydlabané brambory, povrch posypeme zbylým strouhaným sýrem, naskládáme do zapékací misky nebo na pekáč a ještě krátce v troubě s horním ohřevem zapečeme.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka