Plněná krůtí kapsa
Suroviny: 400 gramů krůtích prsíček, 2 vejce, větší cibule, stroužek česneku, 100 gramů nivy, dobromysl, šalvěj, sůl, červené víno a olej.
Postup: Do krůtích prsíček uděláme kapsu, osolíme ze všech stran a vymažeme je rozdrceným česnekem. Na pánvi smícháme vejce s jemně nasekanými bylinkami, touto směsí naplníme maso, do kterého ještě napícháme na dlouhé plátky nakrájenou nivu. Kapsu uzavřeme, zašitím nebo použijeme grilovací jehly. Vložíme na olej do pekáče, posypeme na kolečka nakrájenou cibulí a pečeme 45 minut, za občasného podlévání červeným vínem. Když je maso měkké, nakrájíme ho na plátky a podáváme s bramborovou kaší.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor

Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.