Plněná krůtí kapsa
Suroviny: 400 gramů krůtích prsíček, 2 vejce, větší cibule, stroužek česneku, 100 gramů nivy, dobromysl, šalvěj, sůl, červené víno a olej.
Postup: Do krůtích prsíček uděláme kapsu, osolíme ze všech stran a vymažeme je rozdrceným česnekem. Na pánvi smícháme vejce s jemně nasekanými bylinkami, touto směsí naplníme maso, do kterého ještě napícháme na dlouhé plátky nakrájenou nivu. Kapsu uzavřeme, zašitím nebo použijeme grilovací jehly. Vložíme na olej do pekáče, posypeme na kolečka nakrájenou cibulí a pečeme 45 minut, za občasného podlévání červeným vínem. Když je maso měkké, nakrájíme ho na plátky a podáváme s bramborovou kaší.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.