Plánovaný obchvat Roudnice má problém s pozemky. Kraj přeplatil jiný zájemce

18. prosinec 2013
Zprávy

Ústecký kraj má problém s plánovaným obchvatem Roudnice nad Labem. Při dražbě potřebných pozemků totiž kraj přeplatil Ladislav Čurda, který je členem výkonného výboru ČSSD. Kraji tak chybí čtvrtina potřebných pozemků pod budoucí silnicí.

Nový obchvat má stát zhruba 370 milionů korun. Jde o jednu z největších krajských investic v příštím roce. Ke stavbě ale dojde, jen pokud se podaří vyřešit problém s pozemkem a jestli kraj získá na novou silnici evropské peníze.

Ladislav Čurda z ČSSD jakýkoliv spekulativní záměr při koupi pozemku odmítl. Podle něj neměl kraj situaci podcenit.

„V každém případě tady nebyl žádný záměr, že to je zrovna pod nějakým obchvatem, že je to zrovna kraje a podobně. To jsem opravdu netušil,“ tvrdí Čurda, který s pozemky obchoduje už delší dobu.

Podle Magdaleny Hanáčkové z ústeckého krajského úřadu teď bude kraj chtít pozemky od Čurdy odkoupit. Kraj nabídne odhadní cenu za metr čtverečný, tedy 80 korun. Nový majitel ale zaplatil za pozemky zhruba dvakrát vyšší sumu.

„V případě, že by na to nepřistoupil, tak máme připravené už další řešení,“ řekla Hanáčková. Detaily ale zatím nechce kraj prozradit.

autor: bach
Spustit audio