Pikantní masíčko

Můžete tak upravit maso vepřové z kýty nebo maso kuřecí, krůtí...

Suroviny:

500-600 g masa (vepřová kýta nebo kuřecí nebo krůtí prsa)

3 vejce

3 lžíce bramborového škrobu

1 střední cibule

sůl

mletý pepř

mletá paprika – směs sladké a pálivé

1-2 lžičky worcestru

tuk na smažení

Postup:

  1. Maso nakrájíme na malé kousky.
  2. Smícháme sůl, pepř, papriky a škrob a obalíme v tom kousíčky masa, zakápneme worcesterem, přidáme drobně nakrájenou cibuli a promísíme. Dáme do ledničky přes noc odležet.
  3. V den přípravy rozehřejeme tuk na pánvi, lžicí nabíráme masovou směs, klademe do rozehřátého tuku a trochu rozprostřeme. Opatrně pak obrátíme a opékáme i z druhé strany.
  4. Podáváme s hranolky nebo vařenými bramborami, přidáme zeleninový salát podle chuti.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.