Pikantní masíčko
Můžete tak upravit maso vepřové z kýty nebo maso kuřecí, krůtí...
Suroviny:
500-600 g masa (vepřová kýta nebo kuřecí nebo krůtí prsa)
3 vejce
3 lžíce bramborového škrobu
1 střední cibule
sůl
mletý pepř
mletá paprika – směs sladké a pálivé
1-2 lžičky worcestru
tuk na smažení
Postup:
- Maso nakrájíme na malé kousky.
- Smícháme sůl, pepř, papriky a škrob a obalíme v tom kousíčky masa, zakápneme worcesterem, přidáme drobně nakrájenou cibuli a promísíme. Dáme do ledničky přes noc odležet.
- V den přípravy rozehřejeme tuk na pánvi, lžicí nabíráme masovou směs, klademe do rozehřátého tuku a trochu rozprostřeme. Opatrně pak obrátíme a opékáme i z druhé strany.
- Podáváme s hranolky nebo vařenými bramborami, přidáme zeleninový salát podle chuti.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.