Pikantní drůbeží játra s fazolemi. Taková nostalgická vzpomínka na dětství
Když jsme byli malí, byla kuřecí játra velká vzácnost. V řeznictví se prakticky neprodávala. Tak si je dnes zkuste připravit spolu s fazolemi. Bude to taková nostalgická vzpomínka na dětství.
Zkuste si s námi udělat pikantní kuřecí játra. Hotová jsou vskutku za pár minut a nejsou nikdy špatným tipem na teplou večeři. K nim dobré červené víno a romantika je za dveřmi.
Suroviny:
400 g drůbežích jater 50 g uzeného špeku nebo olej 100 g cibule 120 g červené papriky 100 g pórku, 2 stroužky česneku 40 g rajského protlaku, 2 lžíce chilli omáčky, chilli papričky, 2 lžíce sójové omáčky, sůl, mletý pepř, 240 g fazolí ve slaném nálevu
Postup:
Na drobně pokrájeném špeku nebo oleji osmažíme na klínky pokrájenou cibuli, ke které přidáme očištěná, pokrájená, opepřená játra a dále smažíme.
Po osmažení játra přendáme a do výpeku nasypeme papriku a pórek, které osmažíme do zavadnutí. Pak vrátíme zpět játra, vše zamícháme, přidáme nasekaný česnek, chilli papričku, protlak.
Přidáme sójovou omáčku, chilli omáčku a pár lžic vývaru nebo vody a podusíme pod poklicí na mírném ohni, asi 5 minut.
Nakonec přisypeme scezené, propláchnuté fazole, které ve směsi prohřejeme, případně ještě dochutíme solí, pepřem a můžeme podávat.
Ačkoliv pečená či grilovaná játra mají co do sebe, u těch největších labužníků stále vedou ty, která jsou dělána na dušený způsob. Není v tom žádná alchymie a výsledek je velmi rychlý a velmi chutný.
Související
-
Pikantní kuřecí játra. Rychlá, jednoduchá a romantická - to je popis ideální večeře
Zkuste si s námi udělat pikantní kuřecí játra. Hotová jsou vskutku za pár minut a nejsou nikdy špatným tipem na teplou večeři. K nim dobré červené víno a romantika je tu.
-
Drůbeží játra se zeleninou. Skvělé jídlo nezaměnitelné chuti a struktury
Ať už použijete k vaření vepřová, telecí či drůbeží játra, vždy z nich dokážete připravit skutečnou lahůdku. A vaši strávníci to ocení.
-
Vepřová játra s cibulí a jablky. Oceníte nejen rychlost...
Jablka jako součást receptu, kde se pracuje s masem, to je pro mnohé téměř neprobádaná oblast. Většinou vkládáme kyselé jablko do kachny před pečením. Tam to ale zd...
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka