Petrova dýňová polévka
Suroviny: 800g oloupané dýně, 2 kávové lžičky koprových semínek, lžička cukru, litr vývaru, sůl, mletý pepř, kelímek zakysané smetany, špetka mleté skořice.
Postup: Dýni uvaříme ve vodě se solí a cukrem. Potom ji prolisujeme přes jemné síto do vývaru, přidáme koprové semínko, skořici a pepř. Přivedeme k varu a chvilku povaříme. Potom to odstavíme z ohně a vmícháme do toho zakysanou smetanu (aby byla v pokojové teplotě, ne z lednice). Dle chuti dosolíme.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka