Petřínská jablíčka
Suroviny: Jablka, olej, skořicový cukr, rum, šlehačka, ořechy a čokoládová poleva. Na těstíčko: mléko, hladká mouka, vejce a sůl.
Postup: Jablka oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na silnější plátky. Plátky obalíme v těstíčku a usmažíme v rozpáleném oleji. Potom je obalíme ve skořicovém cukru, pokapeme rumem, ozdobíme šlehačkou, ořechy a polijeme čokoládovou polevou. Podáváme teplé.
Dobrou chuť Vám přeje Petr Novotný a Český rozhlas Sever!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.