Perníčky podle Míly Svobodové

Na perníčky nejvyšší čas… Suroviny a postup: Těsto zaděláme z následujících surovin – 40 dkg hl.mouky, 14 dkg cukru moučky, 6 dkg tuku, 2 celá vejce, 10 dkg medu, 2 lžíce kakaa (nemusí být), lžička perníkového koření – směs anýz, hřebíček, zázvor, tymián, nové koření, badyán, skořice a lžička jedlé sody (nebo použijeme už připravenou směs koření do perníku, popřípadě kypřicí prášek do perníku). Vypracované hladké těsto necháme 24 hodin odpočinout, pak na pomoučeném válu vyválíme, vykrájíme tvary, potřeme rozšlehaným vejcem a v mírně troubě upečeme. Poleva na zdobení – utřeme z 1 bílku, 14 dkg cukru moučky a trochy citronové šťávy.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!